20 Mart 2010 Cumartesi

YUMURTA AKI

> *Hiçbir zaman bunu kullanmak gerekmeyeceği düşünülür, ama gerektiğinde...
*> > *Yumurta akı kullanılarak yanıklar basit ve etkin biçimde tedavi edilebilir.
> *> > * *> > *Bu yöntem itfaiyecilerin eğitimi sırasında ders olarak verilmiştir*> >
* *> > Bir yanık meydana geldiğinde, kapsadığı alan ne olursa olsun ilk yardım,> etkilenen alanı sıcaklık azalıncaya ve deri tabakalarını yakmayı bırakıncaya> kadar soğuk suyun altına tutmak ve sonrasında bu bölgeye yumurta akı> uygulamaktan oluşmaktadır.
> > > > *Bir kimsenin elinin büyük bir kısmı kaynar su ile yandığında, duyduğu büyük> acıya rağmen elini soğuk su musluğunun altına tutmuş ve sonrasında 2 yumurta> kırmış, aklarını ayırmış ve çırpmış ve elini içine daldırmıştır.
*> > * *> > *Eli o denli yanmış durumdadır ki yumurta akı uygulanır uygulanmaz derisi> kurumuş ve yumurta akı bir film tabakası oluşturmuştur.
*> > * *> > *Daha sonra bu kişi yumurta akının doğal bir kollajen (bir tür albüminoid)> olduğunu öğrenmiş ve en az bir saat boyunca eline tabaka üzerine tabaka> gelecek şekilde yumurta akı uygulamıştır. Öğleden sonra hiçbir acı duymaz> olmuştur. Ertesi sabah yanık bölgesinde nerdeyse belirsiz bir kırmızımsı> leke kalmıştır. Elinde sürekli ve feci görünüşlü bir yara izi kalacağını> düşünürken 10 gün sonra geride hiçbir yanık izi kalmamış ve hatta deri eski> normal rengine yeniden kavuşmuştur!
*> > * *> > *Yanan bölge yumurta akında mevcut ve aslında vitamin dolu bir plasenta> (etene) olan kollajen sayesinde tamamen yenilenmiştir.*

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails