5 Mart 2010 Cuma

DİYET ALIŞVERİŞ LİSTESİ

Hedefinizdeki kiloya ulaşacağınıza inanıyorsunuz ancak ummadığınız bir anda kendinizi buzdolabının önünde bulunuyorsunuz. Çikolatalar, hamur işleri, kalorisi yüksek tatlılar ve et yemekleri size göz kırpıyor. Peki, bu durumda ne yapmak gerekir?

“Gözden uzak olan gönülden de uzak olur “ sözünü biliyorsunuz değil mi? Diyet yaparken sizi yoldan çıkarmaya teşvik eden kalorisi yüksek yiyecek, içecekler sizden uzak durmuyorsa siz olanlardan uzak durun! Alışverişe çıkmadan önce alışveriş listesi almak ve o listeye sadık kalmak sizi bir artı puan kazandıracaktır.

Diyet alışveriş listesi; yağ ve kalorisi açısından düşük; vücudunuzun ihtiyaç duyacağı miktarda protein, karbonhidrat, vitamin içeren yiyecek ve içeceklerden oluşmalıdır.

Süt Ürünleri


Süt ürünlerinin kalorisini yükselten; içeriğindeki yağ miktarıdır. Peynir, süt, yoğurt gibi süt ürünlerini satın alırken yağ oranı azaltmış olanları tercih edin.

Et Ürünleri


Koyun ve kuzu gibi küçük baş hayvanların etleri yağlıdır dolayısıyla kalorisi yüksektir. Kırmızı et satın alırken yağsız dana etini tercih edebilirsiniz.

Beyaz et satın alırken tavuk, hindi gibi yağ oranı düşük gıdaları tercih edebilirsiniz. Pişirme yöntemi olarak; ızgara, fırın ya da buharda pişirme uygundur.

Balık satın alırken ızgara uygun ve sossuz tüketilebilen balıkları tercih edin.

Tahıl Ürünleri


İşlenmemiş kabuklu pirinç, kepekli makarna ve bulgur tercih edebilirsiniz.

Ekmek satın alırken beyaz un yerine kepekli unla hazırlanmış ekmeklerin kalorisi daha düşüktür ve daha kolay sindirilir.

Barbunya, fasulye, mercimek gibi kuru baklagilleri de alışveriş listenize ekleyebilirsiniz.

Meyve ve Sebzeler


Vücudun ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineralleri karşılayan sebze, meyveler sağlıklı beslenmenin olmazsa olmaz parçasıdır. Özellikle çiğ tüketebilen, kabuklu sebze ve meyveleri tercih edebilirsiniz.

Yağlar


Kalorisi düşük ve sağlıklı zeytinyağı; beslenme planınızda mutlaka bulunmalıdır.

Diyet sürecince tereyağı, margarin gibi katı yağlardan uzak durmalısınız

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails