MALZEMELER:
1 adet orta boy kereviz
2 adet patates
1 adet havuc
1 adet limon ( kerevizlerin üstüne kararmasın diye sıkılacak)
4 adet portakal
1 adet soğan
2-3 dal maydonoz
Tuz
Bir çay kaşığı şeker
4 yemek kaşığı sıvı yağ
YAPILIŞI:
Hepsini çiğden bir tencereye doğruyoruz.Limonu kestiğimiz kerevizlerin üzerinde gezdiriyoruz.kısık ateste yaklasık 20 dk kavuruyoruz.Daha sonra sıktığımız portakal suyunu bir güzel üstüne dökün başka hiç bir sıvı madde koymayın enfes bir lezzet ortaya çıkıyor benim kereviz yemeğen eşim bile çok güzel olmuş dedi yani artık gerisini siz düşünün . Herkese Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder