23 Kasım 2011 Çarşamba

SACTA ALABALIK

SACTA ALABALIK
Size enfes bir tarif vericem denedim ve bayıldım bu  yemeğe balık balık olalı benim gözümde bukadar lezzetli olmamıştı.Herneyse sizde yapınca eminim ki cok beğeneceksiniz.anlaşıldığı üzere sacta yapılan bir balık yemeği olucak hem pratık hem lezzetli
MALZEMELER:
* Bir adet alabalık
* Bir adet havuç
* Bir adet kuru soğan
* 2 adet yeşil biber ( acı olursa dahada hoş oluyor)
* Göz kararı nane , tuz, kırmızı biber
* 5 diş sarımsak

Alabalığın etlerını kolay ayrılsın dıye yaklasık 20 dk fırında folyo içinde pişirdim birde ben buzluktan alıp hemen işlem yaptığım için 20 dk sürdü normalde buzlu olmasaydı sanırım 10 dk içinde etler pişme kıvamına gelıcektır.Daha sonra alabalık hariç bütün malzemeleri saca atıp yağda öldürdüm bu arada sarımsakları ezmeyi tercih ettim sanki lezzeti daha çok bu şekilde ortaya çıkıyor.Yeterince malzemeleri erittikten sonra ana malzememiz olan alabalıkları karısımın içine atıp iki dakika daha çevirdim.SACTA ALABALIK hazır olmuş oldu.

                                                                                                                       AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails