SACTA ALABALIK |
MALZEMELER:
* Bir adet alabalık
* Bir adet havuç
* Bir adet kuru soğan
* 2 adet yeşil biber ( acı olursa dahada hoş oluyor)
* Göz kararı nane , tuz, kırmızı biber
* 5 diş sarımsak
Alabalığın etlerını kolay ayrılsın dıye yaklasık 20 dk fırında folyo içinde pişirdim birde ben buzluktan alıp hemen işlem yaptığım için 20 dk sürdü normalde buzlu olmasaydı sanırım 10 dk içinde etler pişme kıvamına gelıcektır.Daha sonra alabalık hariç bütün malzemeleri saca atıp yağda öldürdüm bu arada sarımsakları ezmeyi tercih ettim sanki lezzeti daha çok bu şekilde ortaya çıkıyor.Yeterince malzemeleri erittikten sonra ana malzememiz olan alabalıkları karısımın içine atıp iki dakika daha çevirdim.SACTA ALABALIK hazır olmuş oldu.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder