1 Ocak 2010 Cuma

Bezelyeli Etli Börek (milföy)










Malzemeler
1 Paket Milföy Hamuru (10 luk pakette)
250 gr Kuzu Eti veya dana eti
2 Adet Orta Boy Soğan
2 Adet Orta Boy Domates
1 Su Bardağı Haşlanmış Bezelye veya evınızde bulanan bezelyeyı haşlayıpta kullanabılırsınız( ben oyle yaptım)
1 Yumurtanın Sarısı
1 Demet Maydanoz
1 Çorba Kaşığı Margarin
1/2 Çay Bardağı Sıvı Yağ


Yemeğin Tarifi
ETLERİ VE BEZELYEYİ ÖNCEDEN HAZIRLAYALIM (HAŞLAYIN)
Tencereye margarini ve sıvı yağı alarak, kızdıralım.Soğanları ilave edip pembeleştirelim. Fındık iriliğinde doğranmış kuzu etlerini ilave edelim.

Kabukları soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış domatesleri ve haslanmıs bezelyeyi ilave ederek 5 dakika daha pişirelim.Tuz,pulbiber ve ince ince doğranmış maydanozu ekleyerek ateşten alalım.

Milföy hamurlarının ortasına etli harçtan bir miktar koyalım. Bir tutam rendelenmiş kaşar ekledikten sonra Zarf şeklinde kapatarak ters çevirelim. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim. Önceden ısıtılmış 220 dereceli fırında börekleri 5 dakika pişirelim.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails